Pivovar Zbozi

Naše "Pivotéka"

V prodejně můžete zakoupit.

Speciály z pivovaru „PRIMÁTOR“, Náchod. Šestnáct druhů piv. Tradičně vyráběné, ryze česká piva. Ležáky a piva Plzeňského typu. Pale Ale (English, IPA), STOUT, Weizenbier . Typy svrchně kvašených piv. WEIZENBIER z pivovaru PRIMÁTOR - nejlepší pivo světa 2013! CHIPPER ,svrchně kvašená ochucená piva s nižším obsahem alkoholu.

Balení: láhve, KEG sudy a netradiční v „petainerech“. Dárkové balení.
Možnost zapůjčení výčepního zařízení.
Informace o pivovaru „PRIMATOR“, Náchod zde: www.primator.cz

 

Typ piva světlé pšeničné svrchně kvašené pivo
Obsah alkoholu 5 % obj.
Složení voda, pšeničný slad, ječný slad, žatecký chmel, kvasinky
Dostupná balení
0,5 l
15 l
30 l
Ocenění Toto pivo získalo 16 ocenění

 

 

 

 

Silnou intenzitou chuti, v níž převládá osvěžující pšenice s nádechem banánu, a příjemnou hřebíčkovou vůní typickou pro piva tohoto typu se vyznačuje Weizenbier. Má silný říz, střední plnost a charakteristická je i lehká hořkost jemného žateckého chmelu. Na první pohled ho velmi dobře poznáte. Je to nefiltrované vysoce pěnivé pivo světle žluté barvy s opálovým zákalem, způsobeným kvasinkami a vyšším obsahem bílkovin. Doporučujeme zejména ke steakům a jiným výrazným masům, jako je kachna či vepřová pečeně. Lze jej také kombinovat s karbanátky, klobásami, mořskými plody a velmi měkkými sýry, např. mozzarellou. Samotné pivo by se mělo velmi opatrně nalévat do typicky štíhlé vysoké sklenice na vrchu mírně uzavřené, která podporuje zachování bohaté a husté pěny. Pokud se zdá, že je zákal nedostatečný, před dolitím zbytku lahve jí zakroužíme, aby se do piva převedl zbytek usazeniny. Je možné jej podávat s plátkem citronu při teplotě 6-8 °C. Řadí se spíše mezi sváteční pivo, které si rády, díky nepříliš hořké chuti, vychutnají i ženy. Stává se trendem současnosti.

 



V naší PIVOTÉCE si můžete zakoupit piva z ŘEMESLNÉHO PIVOVARU „NACHMELENÁ OPICE“ KRNOV.

Tento malý řemeslný pivovar obnovuje tradici vaření piva v Krnově.

Všechna piva jsou živá,nefiltrovaná a nepasterovaná.

Nabídka piv pivovaru NACHMELENÁ OPICE:  Ležák 11,světlý spodně kvašený ležák ,Pšenice 11 ,světlá svrchně kvašená pšenice, Polotmavá 12 , polotmavý spodně kvašený ležák,  IPA 14 ,polotmavý svrchně kvašený speciál.

U nás prodej v balení :    láhve,sklo 0,75 l  a PET láhve  1 l .

Informace o pivovaru :   www.nachmelenaopice.cz,

 

Ležák 11%

Tradiční český ležák spodně kvašený, vařený dvourmutovým způsobem s jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloranný červeňák (ŽPČ) a Premiant.


Nejlépe se hodí k vepřovému masu, tradiční české kuchyni.
 


8-10 ℃
Ideální teplota piva

 

 

Pšenice 11%

Pivo s vůní po banánech, ovoci a koření…To vše použitím pšeničného sladu a svrchním kvašením. Typický je vyšší říz a nízká až neznatelná hořkost.


Nejlépe se hodí k salátům, těstovinám, rybám a mořským plodům.

 


6-8 ℃
Ideální teplota piva

 

 

Polotmavá 12%

Jantarová až měděná barva díky speciálním karamelovým sladům. Poctivá dvanáctka s příjemnou hořkostí, ale hlavně s výrazně sladovou až karamelovou plností.


Nejlépe se hodí ke kachně, červenému masu, luštěninám, pizze.

 


10-12 ℃
Ideální teplota piva

 

 

IPA 14%

Vznešený pivní styl IPA s americkými chmely. Svrchně kvašené pivo s výrazným aroma po pryskyřici (až borovici), citrusech a tropickém ovoci. Typická je vyšší až suchá hořkost.


Nejlépe se hodí ke kořeněnému jídlu, chilli, indické a thajské kuchyni.
 


10-12 ℃
Ideální teplota piva

 


Řemeslný pivovar HASIČ , Bruntál . 

Nově jsme zařadili do naší Pivotéky produkty řemeslného pivovaru "Hasič" .
Základní nabídka 8 druhů piv. Nefiltrované, nepasterované pivo.
Prodej v láhvích 1 litr a speciálních soudcích s integrovaným výčepním zařízením.
Soudky dle přání necháme naplnit vybraným pivem a zapůjčime. Do tří dnů bez poplatku. V nabídce jsou sklenice s logem, trička, čepice a další reklamní předměty.

Odkaz na WEB pivovaru:  www.hasicpivo.cz  

 

Světlý ležák 11%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 11,5%.
Obsah alkoholu minimálně 4,5% objemových.

Světlý ležák je vyráběný osvědčenou rmutovací technologií z nejkvalitnějších ručně vyrobených moravských sladů. Vyšší, ale lahodná hořkost piva, je dosažena trojitým dávkováním chmele. Klasické hlavní kvašení a dlouhé zrání dodávají pivu vyrovnanou chuť a skvělou pitelnost.

 

Polotmavý ležák 12%

 Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 12,5%.
Obsah alkoholu je minimálně 4,8 % objemových.

Jemnou karamelovou chuť s oříškovým nádechem pivu pro-půjčuje kombinace čtyř druhů sladu. Plnosladovou chuť střídá jemná hořkost s bylinnými tóny chmele.

 

ABBEY (Belgičan) 16%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 16,0%.
Obsah alkoholu je minimálně 5,8% objemových.

Svrchně kvašené pivo tmavé až rudé barvy. Vychází z původní receptury belgického typu ABBEY ALE. Má přirozenou hořkost pro daný typ piva a liší se pouze skladbou chmelů. 

 

Summer ale 11%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 11,2%.
Obsah alkoholu je minimálně 5,1% objemových.

Moderní svěží pivo chmelené v procesu výroby originálním americkým chmelem, díky němuž pivo dosahuje osvěžující hořkosti s tóny grepu či citronové kůry.

 

Pšeničné pivo 11%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 11,5%.
Obsah alkoholu je minimálně 4,5% objemových.

Takzvané bílé pivo, které se u nás znovu těší velké oblibě. Jeho nezapomenutelná chuť po banánu či hřebíčku bývá zejména v letních měsících příjemným osvěžením.

 

I.P.A 15%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 15,5%.
Obsah alkoholu je minimálně 5,8% objemových.

Koloniální pivo původem z Anglie má velmi zajímavou historii. Britskému vojsku chybělo v Indii pivo, protože často dorazilo po dlouhé mořeplavbě zkažené. Britové proto začali přidávat do sudů sušený chmel, který pivo zakonzervoval a také chuťově pozměnil. Dnes si můžeme dopřát celou řadu různých chutí tohoto piva díky speciálním druhům chmele z celého světa.

 

Polotmavý speciál 14%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 14,0%.
Obsah alkoholu je minimálně 5,2% objemových.

Pivo vyznačující se tmavší barvou s červeným nádechem. Pivo plné chuti s jemnou hořkostí a krémovou pěnou má výraznou chuť po Žateckém chmelu.

 

Tmavý ležák 12%

Extrakt v původní mladině (EPM) je minimálně 12,0%.
Obsah alkoholu je minimálně 4,2% objemových.

Pivo má tmavou až černou barvu, je plné s nádechem karamelu, malou hořkostí a hustou bílou pěnou.

V této kategorii nejsou žádné produkty.

Copyright www.homebreving.cz 2013 - 2018